Рок Блуз Бенд

Рок Блуз Бенд е музичка група од Прилеп. Постои од 2013 година а стилот на свирење го презентира и самото име на групата – рок и блуз. Во репертоар им се светски познати хитови од овој стил на музика.

Членови:

  • Борче Шабаноски – гитара
  • Игор Јагуриноски – вокал
  • Горан Иваноски – тапани
  • Љупчо Шилоски – бас

Rock Blues Band – All Right Now

Rock Blues Band – Highway to Hell

Rock Blues Band – Pretty Woman

Rock Blues Band – Hey Joe

Rock Blues Band – You Shook Me All Night Long

Rock Blues Band – Call Me The Breeze

Rock Blues Band – Ain’t No Sunshine

Rock Blues Band – Should I Stay or Should I Go

Rock Blues Band – Johnny B. Good / Seks pivo rokenroll