Песни од Борче Шабаноски на Ѕвездички

Химна на Фестивалот Ѕвездички

пее: Марта Ристеска

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

МолитваМагдалена Алексоска

– Ѕвездички 2016, Гранд При

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Необичен сонКлаудиа Котеска

– Ѕвездички 2015

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Маја Митровска

Зошто не ми кажеАнтониа Гиговска

– Ѕвездички 2014, Гранд При

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Нема шансаАнастасија Шабаноска

– Ѕвездички 2013, прво место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Свет ист за ситеВејчеслав Поповски

– Ѕвездички 2012, Гранд При

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Тој ден Филип Шабаноски

– Ѕвездички 2012, второ место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Насмевка Анастасија Шабаноска

– Ѕвездички 2012, второ место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Порака до сите Адам Катароски

– Ѕвездички 2012, прво место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Рокенрол банда Филип Шабаноски

– Ѕвездички 2011

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Слатка тајна Анастасија Шабаноска

– Ѕвездички 2011, прво место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Вратка Анастасија Шабаноска

– Ѕвездички 2010, трето место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Другари добри Филип Шабаноски

– Ѕвездички 2010

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Африка Адам Катароски

– Ѕвездички 2010

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Не можам, не Ивана Кормушоска

– Ѕвездички 2010

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Мамо каде си Симона Јанкоска

– Ѕвездички 2010

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Игра луда Филип Шабаноски

– Ѕвездички 2009

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Месинџер Анастасија Шабаноска

– Ѕвездички 2009

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Неспокој и немир Мартина Аврамовска

– Ѕвездички 2009, Гранд При

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Тинс години Теодора Зероска

– Ѕвездички 2009, прво место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

СМС Ивана Кормушоска

– Ѕвездички 2009

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Банда ролери Алдин Дрпљанин

– Ѕвездички 2008

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Ѕвездите не лажат Сара Маркоска

– Ѕвездички 2007, второ место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

Сама низ сахара Сара Маркоска

– Ѕвездички 2006, прво место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

И светот е мал Денис Димоски

– Ѕвездички 2004, Гранд При

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски