Евро Фест

Песни од Борче Шабаноски на Евро Фест

Покажи се – Маринела

– Евро Фест 2003, трето место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Цане Трајчевски

Бела робинка – Милена Јованоска и Рандеву

– Евро Фест 2004, трето место

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Милена Јованоска

Малку љубов од тебе барамВики Среброва

– Евро Фест 2004, Гранд При

– музика: Борче Шабаноски

– текст: Марјан Катароски

– аранжман: Нико Сребров

Не буди ме од сон – Оливера Ѓоргоска

– Евро Фест 2005, трето место

– Канео Фест 2005, Гранд При

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Душко Темелкоски

Зошто ли отиде – Александра Михова

– Евро Фест 2006

– музика и аранжман: Борче Шабаноски

– текст: Цане Трајчевски

Љуби ме нежноСерафина Фантаузо

– Евро Фест 2013, прво место

– музика: Костадин Костадиновски

– текст: Серафина Фантаузо

– аранжман: Борче Шабаноски

ЉубовСерафина Фантаузо

– Евро Фест 2017, прво место

– музика и текст: Серафина Фантаузо

– аранжман: Борче Шабаноски