Ристо Бомбата и Кучешка Тенија

Ристо бомбата и кучешка тенија е продолжение на заедничката работа на членовите на групата Гарда (Борче Шабаноски – гитара, Кристијан Габроски – вокал и Валентино Лауцоски – бас), но во сосема променет стил на музика – Поп и Рап. Издаваат два студиски албуми, сингл касета и стрип и одржуваат бројни концерти по дискотеките низ Македонија. Најголем концерт им е кон крајот на 1993 година во салата „Кале“ во Скопје за што има и видео запис во архивата на МРТВ.

Дискографија

ИМА ЛИ ТЕСНА – Албум 1993 г.

 • Дојди ти
 • Многу се дујаш
 • Има ли тесна
 • Жаклина
 • Дојди ти (инструментал)
 • Минаха години (диско верзија)
 • Докторке
 • Музика, музика
 • Смоков се мота
 • Минаха години

ЕЛКО, ЕЛКО – Сингл 1993 г.

 • Елко,елко
 • Дончо

КОЈ СЕ ПЛАШИ ОД ВОЛКОТ ЛОШ – Албум 1994 г.

 • Пица
 • Тарзан
 • Умните девојки
 • Педро
 • Ристо трактористо
 • Кој се плаши од волкот лош
 • Адио Бела
 • Ристо ис а денсер
 • О, Сузана
 • Си било едно врапче
 • Елко, елко
 • Прчу мој
 • Дончо
 • Две капки

Ристо Бомбата и Кучешка Тенија – Видео