Бен Хур

БЕН ХУР е група од Прилеп создадена по распаѓањето на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија од страна на гитаристот Борче Шабаноски, заедно со Душко Темелкоски (вокал), Тоде Илиоски (бас) и Диме Џагадуроски (тапани). Во 1995 година го снимаат албумот „Секс, пиво,...

Контакт

КОНТАКТ ИНФОРМАЦИИ: Телефон (мобилен): +389 (0) 71 278 907 Телефон (фиксен): +389 (0) 48 414 770 емаил: borcesabanoski@yahoo.com https://www.facebook.com/borce.sabanoski

Ристо Бомбата и Кучешка Тенија

Ристо бомбата и кучешка тенија е продолжение на заедничката работа на членовите на групата Гарда (Борче Шабаноски - гитара, Кристијан Габроски - вокал и Валентино Лауцоски - бас), но во сосема променет стил на музика - Поп и Рап. Издаваат два студиски...

Гарда

Групата Гарда од Прилеп е предходник на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија формирана во 1988 година која постои до 1993 год. Белег на групата е нивниот моќен и виртуозен концертен звук во прогресивен дарк рок правец. Имаат снимено еден албум и две макси касети и одржано...

Биографија

Борче Шабаноски е музичар, гитарист, композитор, аранжер и продуцент роден 1967 година во Прилеп. Основно музичко училиште завршува во Прилеп на инструмент хармоника, а гитара започнува да свири од 12 годишна возраст. Член бил на повеќе групи како: Гарда,...

Рок Блуз Бенд

Рок Блуз Бенд е музичка група од Прилеп. Постои од 2013 година а стилот на свирење го презентира и самото име на групата - рок и блуз. Во репертоар им се светски познати хитови од овој стил на музика. Членови: Борче Шабаноски - гитара Игор Јагуриноски - вокал Горан...

Студио за изработка на песни за возрасни, детски песни, музика за театар, рекламна музика и мултимедијални проекти

Други Проекти

Други Проекти

ДРУГИ ПРОЕКТИ од БОРЧЕ ШАБАНОСКИ БЕЗНАДЕЖЕН - Стефанија Милевска (мултимедијален проект, 2015 год.) - музика и аранжман: Борче Шабаноски - текст: Марјан Катароски ВОЛШЕБЕН МИГ - Стефанија Милевска (мултимедијален проект, 2015 год.) - музика: Борче...

Училишни химни

Училишни химни

Училишни химни од Борче Шабаноски Химна на ООУ „Гоце Делчев“ - Прилеп - музика и аранжман: Борче Шабаноски - текст: Душко Темелкоски Химна на ООУ „Круме Волнароски“ - с. Тополчани - музика и аранжман: Борче Шабаноски - текст: Душко Темелкоски Химна на ООУ...

Детски Евросонг

Детски Евросонг

Песни од Борче Шабаноски на Детски Евросонг ДЕНИС ДИМОСКИ НА ЈУНИОР ЕВРОСОНГ 2005 Денис Димоски е Македонскиот претставник на Детскиот Евросонг во 2005 година во Белгија каде го освои осмото место од 16 земји претставнички. Песната „Роденденски...

Евро Фест

Евро Фест

Песни од Борче Шабаноски на Евро Фест Покажи се - Маринела - Евро Фест 2003, трето место - музика и аранжман: Борче Шабаноски - текст: Цане Трајчевски Бела робинка - Милена Јованоска и Рандеву - Евро Фест 2004, трето место - музика и аранжман:...

Охрид Фест

Охрид Фест

Песни од Борче Шабаноски на Охрид Фест За мене не си ти - Пеце Огненов - Охрид Фест 2001 - музика: Борче Шабаноски - текст: Душко Темелкоски - аранжман: Хари Котларовски Зошто ти ми зеде се - Пеце Огненов - Охрид Фест 2002, трета награда - музика и...

Мак Фест

Мак Фест

Песни од Борче Шабаноски на Мак Фест Само ти - Багаж - Мак Фест 2002, финале - музика и аранжман: Борче Шабаноски - текст: Душко Темелкоски Колку боли љубовта - Пеце Огненов - Мак Фест 2003, финале - музика и текст: Пеце Огненов - аранжман: Борче Шабаноски...

Ѕвездички

Ѕвездички

Песни од Борче Шабаноски на Ѕвездички Химна на Фестивалот Ѕвездички пее: Марта Ристеска - музика и аранжман: Борче Шабаноски - текст: Марјан Катароски Молитва - Магдалена Алексоска - Ѕвездички 2016, Гранд При - музика и аранжман: Борче...

Бен Хур

Бен Хур

БЕН ХУР е група од Прилеп создадена по распаѓањето на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија од страна на гитаристот Борче Шабаноски, заедно со Душко Темелкоски (вокал), Тоде Илиоски (бас) и Диме Џагадуроски (тапани). Во 1995 година го снимаат албумот „Секс, пиво,...

ИгиБок

ИгиБок

ИгиБок е акустично гитарско дуо од Прилеп. Свират познати светски и стари Југословенски хитови. Стил: рок и блуз. Членови: Борче Шабаноски - акустична гитара и придружен вокал Игор Јагуриноски - акустична гитара и главен вокал...

Ристо Бомбата и Кучешка Тенија

Ристо Бомбата и Кучешка Тенија

Ристо бомбата и кучешка тенија е продолжение на заедничката работа на членовите на групата Гарда (Борче Шабаноски - гитара, Кристијан Габроски - вокал и Валентино Лауцоски - бас), но во сосема променет стил на музика - Поп и Рап. Издаваат два студиски...

Гарда

Гарда

Групата Гарда од Прилеп е предходник на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија формирана во 1988 година која постои до 1993 год. Белег на групата е нивниот моќен и виртуозен концертен звук во прогресивен дарк рок правец. Имаат снимено еден албум и две макси касети и одржано...

Рок Блуз Бенд

Рок Блуз Бенд

Рок Блуз Бенд е музичка група од Прилеп. Постои од 2013 година а стилот на свирење го презентира и самото име на групата - рок и блуз. Во репертоар им се светски познати хитови од овој стил на музика. Членови: Борче Шабаноски - гитара Игор Јагуриноски - вокал Горан...