Дискографија

Бен Хур

Бен Хур

БЕН ХУР е група од Прилеп создадена по распаѓањето на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија од страна на гитаристот Борче Шабаноски, заедно со Душко Темелкоски (вокал), Тоде Илиоски (бас) и Диме Џагадуроски (тапани). Во 1995 година го снимаат албумот „Секс, пиво,...

Ристо Бомбата и Кучешка Тенија

Ристо Бомбата и Кучешка Тенија

Ристо бомбата и кучешка тенија е продолжение на заедничката работа на членовите на групата Гарда (Борче Шабаноски - гитара, Кристијан Габроски - вокал и Валентино Лауцоски - бас), но во сосема променет стил на музика - Поп и Рап. Издаваат два студиски...

Гарда

Гарда

Групата Гарда од Прилеп е предходник на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија формирана во 1988 година која постои до 1993 год. Белег на групата е нивниот моќен и виртуозен концертен звук во прогресивен дарк рок правец. Имаат снимено еден албум и две макси касети и одржано...