Гарда

Групата Гарда од Прилеп е предходник на Ристо Бомбата и Кучешка Тенија формирана во 1988 година која постои до 1993 год. Белег на групата е нивниот моќен и виртуозен концертен звук во прогресивен дарк рок правец. Имаат снимено еден албум и две макси касети и одржано бројни настапи на рок фестивалите и по клубовите во Скопје и Македонија. Членови: Кристијан Габроски – вокал, Борче Шабаноски – гитара, Ведран Војниќ – тапани, Валентино Лауцоски – бас.

Дискографија

САМ – Албум (1989 год.)

 • Шума
 • Небо
 • Сам
 • Месечева крв
 • Сите со нас
 • Дајте ми
 • Истамбул
 • Така зборуваше Заратустра

МАКСИ касета

 • Умирам
 • Очи
 • Шума
 • Вечерва

ЗА КОГО ПОПОТ ПЕЕ – Синглови

 • Чекам
 • Без тебе
 • Јас сум твој
 • Еј човеку
 • Таа оди сама
 • Мешaј
 • Спомени
 • За кого попот пее

ГАРДА – ВИДЕО

Еј човеку

( финале на Поп Рок Фест 1991 год.)

– музика и текст: Кристијан Габроски

– аранжман: Борче Шабаноски, Ведран Војниќ, Валентино Лауцоски и Кристијан Габроски

Таа оди сама

( финале на Поп Рок Фест 1991 год.)

– музика и текст: Кристијан Габроски

– аранжман: Борче Шабаноски, Ведран Војниќ, Валентино Лауцоски и Кристијан Габроски